Ny dag, nya möjligheter!

Idag har jag varit ute absolut hela dagen, ca halv nio gick vi upp... la oss vid tre igår, kom hem från skåne halv tre... jobbigt. Jaja, vi har iaf fixat å grejat där stallet kommer att byggas, fällt massa träd och dragit massor av björkris. Papps Mamms, bror å Urban har varit här och hjälpt till. Anders har varit här åxå och börjat  med vägen som ska gå fram till stallet. Sen har jag ridit filliflås åxå. Hon var ganska loj i början men efter ett tag var hon pigg som vanligt =) Nu ska jag ta mej något att äta å bara sätta mej framför tv:n, gött! Tror jag ska titta på lyxfällan faktist... =)
Ska försöka ta lite bilder på den blivande vägen mm imorn, så kanske lägger ut lite bilder då...

Tjillivippen!

Vilken härlig helg!

Nu sitter jag i lastbilen påväg hem till Arvika, gött med telias mobila bredband =) Men oj vilken skön helg, jag glädjs verkligen åt Johans dubbelseger i JTCC, han e den enda som tagit en dubbelseger i JTCC i år. Min lilla bror... ;) Roligt att se honom så glad... roligt att se hela teamet så glada! Synd bara att Zandra var tvungen att stanna hemma å jobba! Hon saknades här nere i skåne...
Läs mer om helgens STCC händelser på http://www.kms-racing.com/ där har jag skrivit lite mer detaljerat vad som hänt... =) 

Nu känns de i magen att man bara ätit två knäckebröd till lunch idag, vid 11.20 dessutom. Har varit så mycket att göra så jag har faktist inte haft en tanke på att äta... =) men snälla mamms har fixat smörgåsar till mej å Daniel... snäll hon!

Igår kväll fick jag hänga med Anna Fors, en kompis sen länge, å rida en utav hennes pållar, härligt med ett avbrott från hela STCC cirkusen... =)



Härligt!



Johan å Jonas



Detta e Elmiro, de va han som bjöd mej på en härlig ridtur =)



Dags för en ridtur...
Tack för ridturen Anna! =)



Daniel kör lastbil... Nu e vi påväg hem!


Puss





Hur gick det till!?

Otroligt men sant, Johan tog en dubbelseger i JTCC!

måste sticka... skriver sen...


puss

Dags att gå ut å hejja

Om ca tjugo minuter är det dags för  JTCC:s andra race... Johan startar åtta eftersom han vann igår, Pontus startar trea. Så nu får vi sticka ut och hejja... nervös som vanligt... =)
Å Jocke då, som kör Porsche, han har inte haft en bra helg, blev avkörd av Edward sandström idag... vilket innebär mycket jobb på mosad bil och inte ett enda poäng med sej hem... suck..

MEN... nu e de JTCC som står högst upp på "att göra listan"!


See yaaa! 

Ny dag, nya race!

Men först, bilder från igår!




Här är han... först... =)



Högst upp på pallen trivs han som bäst, tycker faktist att han passar ganska bra där uppe... =P



Nöjd papps!



Min glada bror och min glada papps

Nu ska porsche köra, måste ut å fota!


höres



Bror, DU ÄR bäst!

Helt otroligt, vilket spännande race! Fyfasen va bra du e Johan! =) Inte nå litte gött å se bror hoppa högst upp på pallen... ja, de va riktigt roligt! Nu måste jag hämta andan... lägger ut bilder snart... =)

Bror = bäst

Japp, snabbast på Sturup har han varit hittills =) så nu får han starta i pole position, först, i racet... och där kan iof allt hända... så håll tummarna nu mina damer och herrar! Nu måste jag ut å kolla, e bara såå nervös!

Puss


Bilder =)



Mumms me melon! =)



Inte nå litte gött! =)

måste bara kopiera dett från
http://www.bimboza.blogg.se/ för att de va så väldans kul å för att jag inte orkar skriva själv =) hehe --->

På Konsum o shoppar loss. O det va så jäääkla fränt! Jenny hade med sig exakt 700 kr och vi räknade lite på vägen.. "ja, men det blir nog precis att vi klarar oss" sa vi o gick till kassan.
O så säger kassörskan "700 kr tack". WHAT? För det första, hur ofta är det att det blir så himla jämnt när man handlar, och hallå - det va ju 700 vi hade..

Kul va!? =)

Nä, nu måste jag dra mej bort till sängen, ska ut på en ridtur kl 7!  imorn bitti, japp, vad gör man inte för sina djur =)


Natti!

Skåne nästa!

Japp, imorn bär det av till Skåne, Sturup... STCC igen. Lite jobbigt när de e nere i skåne faktist, de e ju sååå långt... =) Men men... Idag har jag jobbat på värkstan... som vanligt =) Massor att göra innan race. Vi har grattat farmor åxå som fyller år idag, Grattis Farmor! Papps var iväg å köpte tårta, men jag var ju bara såå duktig och stod över *stolt så inni* Min bäste träningskompanjon, Z, är ju förkyld så har knappt tränat nått denna veckan =( Då kan man ju inte äta nån tårta heller =) Annars brukar ja ju dra me Darling åxå, men han har haft fullt upp me boxarna han =) å mamms har åxå varit förkyld... så, varför har jag inte tränat själv!? jo... för jag e lat! =) men faktist... inte bara lat... Fillan har äntligen blivit frisk så jag har ridit henne, å de e me träning faktist! ;) Sen har de väl blivit nån armhävning och sit ups... typ tre... hehe... nädå... jaja... nu börjar de bli mycke blaha blaha... Nästa vecka, då e de hårda träningspass igen som gäller, lr hur Zandroo!? ;p

Igår var snälla goa Bimbo med mej och handlade dricka till teamet inför helgen... vi passade även på att luncha på Sunday, uh va gött de va! Bilder från den mysiga lunchen kommer... hoppas jag =)

Nu ska jag fortsätta kika lite på fotbollen... e ju Spanien-Ryssland... =)

Puss

Puuh!

Idag ringde kl 06.37 (jag vet! konstig tid, men jag e bra konstig åxå... =) ) Jag snooza en gång sen gick jag ut till hästarna å fixa lite, började att göra en ny hage... dom äter å äter dom där djuren... =) Vid halv nio tiden började jag göra köttfärslimpa och kasslergryta, det är mat till teamet under helgen, STCC i Sturup... Gud, jag ska nog aldrig bli kock iaf! Stressigt å jobbigt! Mat till ca 40 pers, gånger två åxå då, först köttfärslimpa till 40 pers och sen den där kasslergrytan... jaja, vid fyratiden var det iaf klart, då hade jag haft två pauser, en snabb toapaus och en 10 min paus för att slänga i mej en tallrik med yoghurt, för mat var jag inte speciellt sugen på!
Efter matlagningen var det bara att skynda ut till hästarna igen, göra klart hagen och fortsätta på uteboxarna...
Nu har jag kommit in därifrån...



Kommit en bit nu!



Ella å Fillan var helt galna, tror de var sugna på att komma ut i den nya hagen =)


Nä, nu ska jag äta, jag vet, de e sent! =)

Natti

Måndag igen...

Jaha, då var det måndag igen då... ska alldeles strax åka till jobbet...
Igår fick jag ett sms av Z strax efter 8, Springtur? Gött när man är fler som vill träna, blir så mycket lättare då! Så de va bara att snöra på sig skorna och börja de! Vi tog samma tur som på Midsommar, från Agneteberg till Jössefors. Sprang 5 min snabbare! hehe...
Sen var jag å Daniel i Karlstad och köpte lite grejer till uteboxarna, jag passade på att köpa Singstar åxå... kul kul =)

Här e lite bilder sen helgen...




Johan å Daniel "sjunger"... =)



Sanna å Fredrik verka tycka att dom sjöng bra iaf... hehe, Tinja e påväg ut, de sejer kanske vad hon tyckte...



Kul hade vi =)



Bilspel ingick i turneringen, tjejerna mot killarna...



Man kan ju undra var all korv försvann...?



Muums!



Vi tjejer var överlägsna i Singstar... hehe



Efter att killarna tjuvtränat på dansmattan hela kvällen medans vi tjejer lagade all mat slog de oss i den grenen... hmm



Kolla in Ellas mun, hon har Tinjas boll i munnen, häst lr hund?! hehe



På midsommardagen var det kubb...



Grabbsen tålde inte knotten... =)



Seger för killarna... suck...

Nej.. nu måste jag sticka!


Ha en bra dag!

Midsommarhelg!

Ja, hittills har midsommarhelgen varit riktigt kul! Igår, midsommarafton var superlyckad! Bästa maten, bästa spelen och bästa sällskapet =) Vi tjejer hade en hård match mot killarna i dansmatta, sing star och bilspel, det slutatde 9-9 =)
Igår förmiddag tog jag å Z en lång springtur, vet inte riktigt hur långt det var men över milen iaf =) gissa om jag har nå träningsvärk!? Vi började på elljusspåret vid Agneteberg och målet var hemma hos mamms å papps i Jössefors...
Nu ska jag sova! Ska försöka hinna med att lägga ut bilder från helgen imorn!

*Natti natti*

Godkväll!

Då har ännu en dag gått... Imorse var jag, mami å Zandra på Hälsokpmpaniet å körde styrka innan frukost... sen blev det hem igen en snabbis för att göra Daniel sällskap till frukosten, gröt blev det idag, med linfrö, bär och så min lilla kanel såklart =) Sen åkte vi in till stan och mötte upp Zandra å Emelie vid ICA, dags att ladda upp med massa god mat inför imorn, midsommar! Såhär ser vår meny ut:

Förrätt:
Räkor med vitlöksbröd och Guacamole.

Varmrätt:
Grillspett som består av fläskfilé, chorizo, majskolv, halloumiost, champinjoner, tomater och paprika. Till det blir det färskpotatis och creme fraiche med finhackad vitlök och gräslök. Självklart en god midsommarsallad till också, Emelie och Zandras specialare tror jag =)

Efterrätt:
Glasstårta med svenska jordgubbar och riven mörk och vit choklad.

Efter efterrätten:
Blir de en fet, stor, god, godispåse och chips med dip! =)

Efter den väldiga handlingen åkte vi till Karlstad en snabbis... bytte brors studentpresent och tog en snabbis in på Ikea, jag var tvungen att köpa lite nya krukor och lampor, mm... Maggan (katten) börjar bli dyyyr... hmm...



Detta är väl 108:e grejen maggan har mosat...



men hon e bra söt ändå... =)



Natti



2-0 till Ryssland, fyfasen va tråkit!

Här hade vi laddat för en riktig fotbollskväll, jag, Zandra, Emelie, å Johan gånger två. Åsså går dom å förlorar! Nä, de va riktigt tråkigt! Alla experter som talat om i varenda tidning, radiosändning, TV mm att Sverige skulle vinna... men så e de iof alltid... men men, livet går vidare!

 (bilden är från expressen.se)

jaja, innan matchen var vi åxå tvugna att spela en match, men de genom en springtur på elljusspåret =) tog det lite lugnare idag, kändes som att de behövdes lite återhämtning efter gårdagens pass =)
Nu känner jag att John Blund slängt ett lass med grus i mina ögon... juste!

Natti

Idag är det jobb...

Nu ska jag sticka iväg till jobbet... vet inte riktigt vad som väntar där men säkert något spännande =) Idag har jag ätit en riktigt god frukost, den bestod av lättsockrad vaniljyoghurt, hallon, björnbär, dinkelmüsli, linfrö, pumpakärnor och så kanel såklart, som jag blivit beroende av =) de va en väldigt god frukost, och bra! ;)
Igår drog bror med mej å Zandra ut på en springtur som kallades duga! Eller man skulle åxå kunna kalla det "en plåga"! Vi var i den kända mördarbacken 3 10 å sprang... Å Johan sa lycka till att springa HELA backen... då var ju jag stönet själv bara tvungen att springa HELA backen... vilket gjorde att jag var med om en nära döden upplevelse igår... gött =) nej då... så illa kanske de inte va... men nästan! Men 11 minuter och 53 sekunder hade jag upp... så under 10 får väl bli mitt mål i sommar... detta kommer bli jobbigt känner jag! Men jag håller med Gunde Svan jag, "Ingenting är omöjligt!" 
Så igår var det en riktigt bra träningsdag, först hälsokompaniet innan frukost, sen 1 timme och 20 min springtur...

Nej ni... nu måste jag sticka!

Puss

Sommarlov!

Wwwiiieeeee! Nu äntligen känns det att man har sommarlov =) Hade ju sista lektionen på universitetet förra veckan... men sen hade vi ju massa massa arbeten som skulle in och i helgen har jag ju jobbat. Men igår kom jag på mej själv att jag inte hade något att göra på eftermiddan.. hur ofta händer de? Typ aldrig någonsin =) så jag var ju bara tvungen att ringa min Båmbi =) Vi åkte in till stan å köpte jordgubbar sen åkte vi hem till deras nya hus och kokade kaffe... Mums! å inte e de speciellt onyttigt heller ;) Sen spelade vi TV-spel, boxades å spelade bowling... svinkul =) När det började närma sej kvällen åkte vi hem till mej i Skattebol, å här lekte vi lite me vovvarna, ska försöka lära dom lite freestyle, e riktigt roligt faktist =)
Innan frukost idag var jag å mamms så duktiga att vi åkte in till Hälsokompaniet och tränade, de e såå himla skönt att träna på morgonen tycker jag... får se sen i eftermiddag också, jag tror det kanske kan bli en springtur me Zandra... Gött!


hmm... =)



Maggan, "mördarkatten"!


Luddas å Bimbo


I förrgår byggde vi en till hage till pållarna också, dom ville ha mer gräs sa dom... så mamms kom och hjälpte mej, Daniel och Anders fortsatte fixa med uteboxarna... regn och sol om vartannant...


Gissa om jag var trött på TRASSEL?!


Fyrhjulsdrift är ett måste... =)



Vissa har det skönt medans andra sliter...


Sen bara måste jag lägga ut några bilder från brors studentfest åxå =)



Bror, alltid lika seriös...



men han kan... ibland!



Kusin, Jakob, tog åxå studenten.


åsså var ju vi där åxå... såklart! =)



Mamms å mormor



Hon e så söt, min kusin Emely!



Sofie, åxå kusin, glad!? =)



Kusinvitamin


Daniel, Johan, Emely och Sofie


Nej... nu har jag suttit här alldeles för länge!

Puss


Regn!

jaha... nu regnar de... å jag har jättemycket att göra, ute... så typiskt! men jag hann iaf klippa halva gräsmattan =) å när det slutar spöregna ska jag försöka börja med att göra en till hage till pållarna. Daniel är i Koppom å hämtar mer material till uteboxarna, längtar tills dom e färdiga!

De e så skönt att STCC:n var på fre å lör denna gången, då e man ju ledig sön! Jag å Zandra har nog slagit alla rekord i att äta kakor mm denna helgen =) Vi började vårat hetsätande av kakor i onsdags, när vi bakade, sen har det hållt i sig... det var meningen att alla mekkar skulle få njuta av våra kakor, men ikke! jo då... de fick väl dela på några kakor... hehe... men dom var såå himla goda! kan lägga ut receptet på en utav dem här... De e Daniels mamma, Meta, som jag fått receptet av.

METAS SMARRIGA MANDELKAKOR!

Ingridienser:

4 äggvitor
5 dl florsocker
200 gram fint mald mandel

Fyllning:

150 gram smör
1,5 dl florsocker
2 äggulor
3 tsk vaniljsocker

Gör såhär:

Vispa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt sedan florsockret och vispa lite till. Vänd sedan ner mandeln försiktigt.
Klicka ut smeten i lika stora "bitar" på bakplåtspapper och ställ in i ugnen. 200 grader i tio minuter.
Fyllningen blandar man ihop så att det blir som en slags smörkräm typ =) Den ska man kleta på kakorna när dom har svalnat. Sedan parar man ihop kakorna två och två och lägger dom mot varandra med smöret innåt. Dela sedan kakorna på mitten.

Tyvärr har jag ingen bild... jag och Zandra har väl hunnit äta upp allihop... så goda är dom! =)
Men finns det någon kaka kvar lovar jag att lägga ut en bild!

jaja, nu har de slutat regna tror ja, åter till arbetet =)

Hade på bade!

Fler kuliga bilder =)

Tänkte lägga ut lite fler bilder som jag tänkte lägga ut igår, men då hann jag inte =) så, dom kommer nu =)



Ella njuter av gräset ...



Min fina Phelomina!



Vackra Aquarell



Visst e hon fin!?



Johan å Emil ska köra Jetski, Tinja e som vanligt nyfiken och tog en simtur ut till dom för att kolla läget.



Johan försöker visa Z hur man ska köra jetski =)



Jag å Z bakar smarriga kakor inför STCC:n. Måste provsmaka för att veta att dom blir goda!

ja... detta var lite smått och gott från mej =)


Hallelåja!

Nu håller vi på att packa ihop efter Göteborg City Race... det har varit roligt att varit med på Sveriges första stadsrace! Jocke Mangs, vår förare som kör porsche fixade dubbelseger, coolt! =) Bror blev åtta... han hade lite otur under helgen, men men... tycker han e duktig ja =) 




Bror före Graff och Co...



Jocke i ledning


Bror skriver en utav sina första autografer, koncentrerad? =)


Lääängesen jag skrev...


Nu var de väldigt längesen jag skrev... har haft huuur mycket att göra som helst, plus att min blogg inte fungerat... men men... Nu e vi på STCC i Göteborg, Göteborg City Race. Förra helgen var jag på hopptävling me min goa Filliflås (Filippa Phelomine). De gick bra, bäst gick det i 110 där vi gick till omhoppning, Fillan skötte sig exemplariskt men jag däremot glömde banan i omhoppningen... herre Göte... men men, jag e göör nöjd ändå!
hmm... vad har jag gjort mer... Jo, bror har ju haft studentfest på Blåsut, skitkul hade vi! Massa massa roligt folk =)
Sen har vi kört Jetski, jag, Zandra, bror, Daniel, Emil, Lina å Linn... De e ju huur kul som helst att köra, ja å Zandra skratta så mycke så vi fick knappt luft... hehe, börjar skratta nu, bara jag tänker på de... Zandras krasch, välte hela Jetskin upp och ner =)
Åsså har vi flyttat hem mina fina hästar, så nu går dom på grönt smarrigt gräs... dom va inte nå litte glada när vi släppte dom iaf, gött att se!
Under veckan har Daniel och Daniels pappa, Anders, börjat med uteboxarna också, dom e så duktiga =) helt impad jag! Anders e så snäll som kommer å hjälper oss, åker från Årjäng efter han slutat jobba, e hos oss runt 17.00 sen har han åkt hem runt 22 tiden. Bortskämd med hjälp jag =)

Lägger ut lite bilder från alla veckans aktiviteter...

Ja å Fillan tränar inför tävlingen i Filipsatd

Jag å Fillan tränar inför tävlingen i Filipstad



Hoppla pållen!


Min fina häst...



Världens bästa hästskötare, världens bästa häst, mina älsklingar.



Uteboxar på G...



Överlycklig Filippa Phelomine



Tittut! Fillan kikar under Ellas mage =)



Ella e en riktig goding! Hon älskar att "noppa" i håret =)




hej å hå!

Idag har jag varit inne å tränat me Fillan i stan, hon va superduktig =) Daniel var med å hjälpte till, så snäll han! Fick några bilder från träningen åxå, men glömde kameran i Daniels bil... å han e på jobbet nu... typiskt! Sen har jag vart duktig å städat hela huset... OCH bilen! Inte nog me allt detta... ja å Zandra var och träna styrka på hälsokompaniet åxå... körde mage så det sved riktigt ordentligt... vill ha träningsvärk! =) störd? ja! jag vet =)

Igår var vi på universitetet... heldag, ganska go dag faktiskt =) Hade ganska mycket grupparbete, så vi passade på att vara ute ganska mycket... När vi kom hem var jag å Zandra ute å sprang, en svettig timme... GÖTT!


Klicka för att stänga bilden

Myspysig lunch i gräset utanför universitetet

Klicka för att stänga bilden

God mat!

Klicka för att stänga bilden

Zandra och Kajsa

image200

Törstig blir man i värmen!


Nä ni... nu ska jag gå å lägga mig! 05.48 ringer min klocka imorn... *suck*

Natti!


Mycket att göra nu!

Puh! Vilken dag... massa massa skolarbete... jag och Zandra sitter fortfarande och ordbajsar... men nu får det nog vara skrivstopp för idag snart... orkar inge mer.. vi sitter bara å flamsar... =)
Imorse var vi på Universitetet och hade seminarie också... e så duktiga vi!
Lunchen idag bestod av grillad kycklingsallad *mums* massa gott i hade vi, avokado, rödlök, majs, gurka, fetaost, sallad mm. Tänke ta en bild på vår smarriga sallad men var så hungrig så jag hann aldrig... hehe... typiskt mej =)

Efter lunchen lekte vi lite med djuren våra =)

image18

image19
Söta Tindra

image20
Tinja söt ligger och solar

Nu väntar snart tandborsten tror ja...

**natti natt**




Sol och spännande race, kan de va bättre?!

Idag e de nästan ännu varmare... lr de ÄR varmare än igår... Johan bror och pappa Tommy har cirka 70 grader i bilarna när de kör, bastu! plus att de har overaller mm på sig... stackars... Pappa har precis kört kval, kvalade som tolva, även fast han hade bättre tid än förra årets pole positiontid! Johan har precis kommit imål, slutade på en tolfte plats, låg länge fyra, försökte köra om två stycken på innern, lyckades komma förbi men kom ut i gruset och tappade massor av plaseringar... tråkigt...
själv har jag fotat ganska mycket idag, fullt upp när vi har tre klasser att följa, Porsche, JTCC och STCC, men de e kul! Å spännande så man håller på att svälja tungan ibland... =) nä, åter till arbetet för min del!

Ha de gött!


image14

   


RSS 2.0