Slutet gott allting gott...

Ska alldeles strax börja vår resa hemmåt... lång resa... suck...

hinner inte skriva så mycket, måste bara nämna att papps fick till ett kanonrace och slutade sexa, så himla kul!


papps glider in på sjätteplats före T.Björk



ha en fin kväll!

orkar inte titta mer...

Johan åkte av på första varvet... vet inte varför än, om han blev knuffad eller om han hade kalla däck kanske... orkade inte titta färdigt på racet, var tvungen att gå in i bussen å lugna ner mej lite... bäst att inte skriva nå mer heller...
Lugn och fin...

Störande nära!

ÅH va störande! papps missa superpolen med 99 tusendelar! jag måste bara.. AAAAAAAAAHHHHHHHHH! så.. lite bättre...

Knutstorp söndag

Idag e de söndag, inte bara JTCC med bror som kör utan även papps ska ut å köra STCC. Hoppas hoppas att de går bra!
Innan vi kom hit till banan stack vi in en snabbis på city gross, finns nämligen en hästavdelning där =) Behövde glucosamin (ett preparat som är bra för hästarnas leder). Gick runt och kollade lite och fann även ett par snygga transportskydd, Ella behöver verkligen ett par nya! Svarta Hansbo Sport, kostade endast 399 kr! Snälla mamms sponsrade med ett par nya handskar åxå =)

Nu fick jag höra att papps hade femte tid på testet! wiee!

Nu ska jag fortsätta jobba!

Ha de fint!

Johan 2:a!

Johan fortsätter plocka poäng i JTCC klassen, idag med en snygg andraplats. Han fick en bra start och kom ut tvåa bakom Alexander Graff. De första varven låg han några billängder efter men närmade sig mer och mer mot slutet, sista varven var han riktigt nära Graff på förstaplatsen. Det visade sig även på varvtiderna att Johan var riktigt snabb, racets snabbaste varv stod nämligen Johan Kristoffersson för. Även Pontus körde bra, startade som tolva och lyckades komma upp på en åttondeplats, tyvärr orkade han inte hålla den platsen men slutade ändå på en nionde.

Texten över skrev jag till vår hemsida... om ni tycker de låter lite "nyhetsaktigt" hehe... ja, ni förstår! orkar inte skriva nå annat... ;)



Johan på prispallen =)

Höres å seses!

Svengelska

Bart, en mekaniker som jobbar hos oss kan vara rätt så rolig. Han kommer från Polen och pratar helst inte så mycke svenska så det blir ju ganska mycket engelska på STCC helgerna. Eller svengelska kan man seja.
  -This was very gött! please can you thake this tallrik because it is sås kvar!
Hehe, rolig han! =) Låter så kul när de få svenska orden han klämmer in e värmlänska... =)




Förövrigt så fortsätter Johan och köra bra å startar på tredjeplats i racet. Spännande kommer de bli!



Knutstorp, Lördag

Jag å mamms hade de lite lyxigt imorse, slapp åka in me dom andra till banan vid sju, då gick vi ut på en morgonpromenix istället, härligt! varmt är de här nere, säker över 20 grader. Sen tog vi en lång frukost med massa gott! (ja Zandra, tryckte i mej "din" smörgås åxå, hehe)

Nu har bror kört sitt JTCC test, tredje tid fick han, mycket bra, spec om man tänker på omständigheterna...


Johan trea i testet


Den här flickan är mycket saknad denna helgen!
Saknar våra fikapauser! =)

Nu e de snart kval för JTCC...

Hörs!

Mot Skåne...

Efter att sprungit runt hemma som en yr höna med damp (stressigt att hinna med alla hästar,packa, duscha mm) kom jag å mamms äntligen iväg, försent iof... =) Så vi hann inte äta någon lunch innan vi åkte, körde vägen runt Årjäng för att lämna Tinja å Maggan hos Daniels föräldrar, Maggan sket i sin bur, det luktade ljuvligt! (å ni som vet hur känslig jag e för sådana härliga dofter!) När vi hade lämnat djuren skyndade vi oss in på ICA å köpte några magra korvar, yoghurt å grovt bröd som lunch =) Sen lunch (ca 16.00). Vid halv nio på kvällen var vi vid hotellet, slängde in väskorna på våra rum och gick ner till resturangen å beställde mat, det fick bli dagens pasta och ett glas rött vin, gött va de =)

ha de!

Skåne, here I come!

Snart bär de av till skåne, Knutstorp.. STCC igen, bara tre gånger kvar den här säsongen, gött å tråkit. Typ alla har redan börjat åka neråt, bara jag å mamms kvar... måste rida innan vi åker =)
 I morse tog jag en ridtur på Marco, så nu e de bara Fillan å Ella kvar... känner mej fortfarande mör efter jag ramlade av... suck... nu måste jag nog lägga i turbon, bråttom!

See joo!


Onsdag

Idag är det inget KAU, gött. Men ändå ringde klockan 06.33. Träning med Ella för Kicki kl 9. Va vääldigt trött när klockan ringde... kan bero på gårkvällen.. hehe.
Träningen gick bra, iaf efter Ellas utbrott som ledde till att jag låg och tugga grus... suck... har lagomt ont i höger axel nu... men men, det går väl över =) När vi kom hem från träningen tog jag en ganska lång tur på Marco medans snälla Daniel hjälpte mej att mocka.



Lax, sallad och quinoa
Efter två ganska hårda ridpass väntade denna lunch, mums!

Nu ska jag gå ut och rida ännu en långtur, men nu på Fillan, sen väntar en lååång dusch!

Ha de gött!

Övertrötta eller sjuka? Välj själv!

hehe, e trött nu, övertrött...
Ikväll gjorde jag, Zandra, Anna å Frida Tacos och sjöng sing star, kul!


När Anna å Frida åkt hem kom Roger Pontare ut från TV:n å dansa, hans bror var med!



Kändisfesten fortsatte, Eminem och Jack Sparrow tittade åxå förbi...

Nä, sängen skriker på oss!

Natti
Nänna å Zäändro

Skolstart! mm...

Japp, nu sitter jag i biblioteket på KAU... Är en timme tidig(!!!) oki, jag skulle säkert inte va de om allt var som vanligt... men bror gör sin första dag här idag, så höll honom sällskap hit och visade vart han skulle =) lagomt motiverad han... hehe...
I lördags var jag i Eda och tränade för Sandra med Fillan å Marco, det kändes bra med båda två, Fillan gör framsteg helatiden å jag gör framsteg med Marco... =) I söndags var vi iväg till Bengtsfors å tävla... första gången jag tävlar med två hästar, alltid varit en dröm... hehe. Det var ganska lite starter så gissa om vi hade det stressigt! Ut med Fillan, red fram, gick banan med Malin, skönt att få tips av henne! Satt upp på Fillan igen, hoppade fram lite till, in på banan, hoppade grunden, ganska bra, väääldigt liten bana, tråångt! Kom till omhoppning, i omhoppningen började jag bli nervös för att jag skulle rida Marco sen... smart Jenny, tänk på de nu! Rev första hindret, petade ner sista... men men, vi kom till omhoppning iaf =) Kom ut med Fillan från banan, gav henne direkt till Daniel, sprang bort till Malin som skrittat fram Marco, hoppade upp, hann med en ybersnabb framridning, hann inte ens hoppa oxern på rätt höjd innan speakern skrek sej hes att det var min tur att gå in... Hoppar första hindret, går trögt, skarp sväng till vänster mot en oxer, stopp, ny ansats, hoppla, mot trean, undertempo, stopp, ny ansats, tänker: skärpning!  hoppar trean till och med åttan utan problem. Debuten avklarad! Tack gode gud för de... Nöjd? nja... Inte först... men med tanke på uppvärmningen och hur liten banan var... så, OK då... Malin tyckte ändå att det gick bra, så får väl tycka de jag me =)
Inte slut än!? Nej, just de ja, nästa klass med Fillan åxå! Orkar jag? Upp direkt på Fillan igen, hon känns lite seg, tempoväxlingar brukar hjälpa... japp, de gjorde de, hoppar av igen, går banan med Malin, riktigt svår bana för att vara 1.10. Memorerar banan ett par gånger, vill inte rida fel väg! Upp på Fillan igen, Malin hjälper mej på framhoppningen, känns bra! Speakern skriker sej ännu en gång hes på mitt namn... travar ut, in på banan, Jenny Kristoffersson på Filippa Phelomine, var så god och rid! Riktigt bra start, kommer perfekt på första hindret, hör Daniel, Marleen å Malin skriker nått positivt... fortsätter banan, Fillan går som en klocka, helt perfekt. Omhoppning! Gött... felfri i omhoppningen åxå, wiie! Skitkul! =) Vi slutade som 2:a. Jättenöjd. Travar och skrittar av... törstig!
Nu måste jag gå, börjar snart!

Ha en bra dag!

Hejhopp!

Mormor å Morfar har precis åkt, de har varit här å hälsat på =) Jag hjälpte Morfar att ta kort på en bil som han ska sälja... Mormor hade med nybakat bröd, så jag tog och stekte ägg som pålägg. Mums! Nu har Daniel kommit hem från jobbet, hör att han satt på kaffe, så de får nog bli en kopp innan jag går ut å rider!

Tjofräs!


Hurtigbullar e vi allihopa!

Japp, idag har jag varit duktig! Efter lunch åkte jag bort till Sanna, ville se sista omgången i hoppningen tillsammans med henne, å Maya =) Innan hoppningen började gick vi ut å sprang, härligt! (efteråt...) Var riktigt längesen jag var ute på en springtur nu, å de kändes =) Nu e de bara att försöka hålla i! hehe... Nu ska jag försöka dra med mej Daniel på en ridtur... så får vi se hur de går! ;)


Fina Tinja hemma i Jössefors vid lunchen idag...


Dagens lunch, kycklingsallad, gött!


Snart e de Roffes tur, spännande! =)

Ha en bra kväll!

Silvermedalj i OS för Rolf-Göran och Ninja!

Finns inget annat att seja än: WWWWWIIIIEEEE! Fyfasen va bra!

Roolf-Göran Bengtsson på Ninja da Silla. Foto: Scanpix
(Bilden är från svt.se)

Roffe å Ninja felfria!

Jobbigt nervöst var det, när Rolf-Göran Bengtsson och Ninja kom in på banan, med en ikeakatalog halvt framför ögonen satt jag å följde den klockrena rundan =) Hur spännande blir det inte då nästa omgång!? Bra gick det även för Lotta Schultz som hade fyra fel. Nu ska jag hem å fixa mina stjärnhästar =)



Tack pappa!

Lite tidigare idag, typ vid lunch, hörde jag Tinja stå å pipa vid dörren... hmm?! Vem ska hälsa på mej nu!? Jag gick å kolla, de va pappa som stod utanför å hade fullt upp med att få ut en gräsklippare som han tryckt in i en Audi TT. Hehe. För någon vecka sen gick våran gräsklippare isönder, motorn lossna =) Så nu var gräset riiiktigt långt... Snälla pappa hade vart å fixat en gräsklippare till mej/oss. Hade ingen aning ja...


Tack världens bästa pappa!





Den perfekta bilen att köra gräsklippare i! =)


Wow, vilket bloggvärde!

BloggVärde

haha, kollade mitt bloggvärde, eller Bimbo kollade mitt bloggvärde =) De är på hela 6 044 kr! Haha, jag undrar hur dom räknar ut de ja... =) 

Nä, har fortfarande inte ätit nått... e ju så tråkit att äta själv!

Träning ger färdighet!

Igår var vi inne me Fillan å Marco å träna, Fillan åkte lastbil för första gången, de va lite svårt att få på henne, hon fatta lixom inte riktigt hur hon skulle stå.. =) men men, in till stan kom vi iaf. Båda hästarna skötte sig jättebra! Så roligt att rida när de går bra! (nähä!?) =) Imorse var vi inne me Ellis å träna för Kicki andra gången nu, det är bara heeelt otroligt vad fort fram det går med unghästar, jättestor skillnad från förra veckan! Önska så att jag visste hur man kan lägga ut film, så kunde ni fått sett första å andra träningen! =) Men Bimbo hjälper mej säkert!? =P Å idag var Ella dukiga att lasta åxå, när vi skulle hem gick hon på med en gång! =) Å en sak till, Hon har blivit skodd för första gången idag me, nya dojor, bruden =)

Äntligen e båda pållarna i lastbilen! =)


Först ett pass me Marco...


...sen ett pass me Fillan =)



Nu måste jag nog ta mej nått att äta, e hungrig som bare den!


Höres!

Stefan Holm, 4:a, 4:a gånger!

Ville ju sååå gärna se dej på pallen! De va ju ruskigt nära en silvermedalj... åh!
Nu har han varit 4:a två gånger i VM å två gånger i OS... lider med honom!
Å Bimbo, tror Holm delar otursnummer me dej! =P

Nu ska jag fixa pållarna, ska in till stan med Fillan å Marco å träna!




Ha de!

Heja Sverige!

Idag e de tisdag då, sista veckan innan jag börjar på universitetet igen... suck... Igår var jag å jobbade på KMS en sväng, blev inte nå jättelångt pass =) fram till lunch lättare sagt, sen åt jag lunch ihop me mamms, papps å bror hemma i jössefors. När papps å Johan åkte tillbaka till jobbet stannade jag å mamma hemma å tittade på OS finalen i hästhoppning, lag =). Det började riktigt spännande när Peter Eriksson inledde med endast 4 fel, superfin runda! Nästa svenska ekipage var Lotta Schultz (vet inte hur hon stavar efternamnet!?) hon debuterade i OS, fick tyvärr hela 20 fel. Men men, hoppet var inte helt ute, vi kunde fortfarande ta medalj! När de var Helena Lundbäcks tur var det riktigt nervöst, nu hängde allt på henne! Medalj eller inte till Sverige!? Helena å Erbblume hade dessvärre inte en tiptop dag å de fick 17 fel. Där rök chanserna för medalj... Sist ut var Rolf-Göran Bengtsson, som dagen innan visade vart skåpet skulle stå genom att vara en utav de få som red nolla, kikade in hans runda på nätet, helt otroligt! Vilken stilryttare, drömmen att rida som honom e stor... hehe. Han petade ett hinder i laghoppningen igår, otur. Men gissa vem som kommer sitta helspänd å titta på den individuella hoppfinalen på tors!? =) Heja Roffe å Ninja! =P Ja, inte nog me de, hans häst heter ju sååå passande Ninja åxå... hehe. (min lilla goa tävlingsponny jag hade tills jag var 18 heter Ninja.)

Rolf-Göran Bengtsson - Ninja La Silla Falsterbo 2006.
(tagen från hastmagazinet.com)



Puss Ninja!


Saknar Ninja...


Nix, nu ska jag duscha! Ledig idag, gött, men ovant =)


♥Puss♥

Hej Emelie!

E lite avis på dej, fin lägenhet i storstan! samtidigt tycker jag synd om dej, sitter där själv nu, första kvällen... jag å Zandra skulle vart där nu... men hej på dej iaf! =)


STCC på Gelleråsen

Japp, nu e vi på STCC i Karlskoga, kul efter sommaruppehållet! Tyvärr kör inte JTCC denna helgen, alltså kör inte bror min... Men papps ska vara med å köra imorn, kul! Idag har porsche kört sitt första race, Jocke Mangs som kör för oss vann, gött!
Fint, varmt väder ena stunden och regningt, kallt nästa... lite svårt med kläderna... =) jacka, t-shirt, jacka, t-shirt... föredrar t-shirten... hehe...
Imorn kommer Anna å Anna hit, Bimbo å G, som dom heter för mej.. =) dom ska hjälpa oss me lite jobb, ska bli kul. 
Jag å Zandra funderar på att gå upp en timme tidigare imorn, å gå ut å gå innan frukost... vi får väl se hur de går... fortsättning följer på den punkten... =P


Grattis Jocke! 


See yaa!

Bilder från igår...

Här kommer lite bilder från igår... en del av dem har Anna (www.bimboza.blogg.se) tagit och en del har jag tagit =)


Mamms var med mej på en ridtur... =)


Jag å Marco


Fina Marco


Lite svårt att fota alla... å speciellt att hålla alla! hehe...


Men efter lite "hej å hå" gick de bra! =)


Ellabus


Gummsan min


Sisit men inte minst, här provsitter jag vår blivande toa som vi kommer ha i stallet =)

De var några bilder från gårdagen...

Tack å hej!

Tack Anna!

Tack för hjälpen med bloggen =) blev bra mycket finare nu =) Har haft en superkul eftermiddag med dej, som vanligt =)


Anna å Fillan

fler bilder kommer, men orkar inte sitta vid datorn en sekund till! =P

Kul!

Sen kommer Bimbo å hälsar på mej! =) de va inge litte längesen! hehe...


sejer inte nått om detta ja... hehe...

ha de gött!

Tråkigt med regn!

Gud va tråkigt de e me regn! Har två hästar kvar att rida idag men e inte speciellt motiverad att gå ut å rida i regnet. Var inne med Ella i stan å träna för Kicki för första gången imorse. Ella skötte sig galant =)
Till helgen e de STCC på Gelleråsen, ska bli kul att komma igång nu efter sommaruppehållet... Tyvärr kör inte JTCC i helgen. Så de blir "bara" papps å porschegrabbsen att hejja på =)
Nej, det är väl bara att bita ihop och gå ut i regnet... skulle helst lägga mej i soffan och titta på OS...
Önska mej lycka till =)

hade i bade!

Underbara Tinja

I Lördags fyllde vår underbara prinsessa Tinja 5 år...


Tinja 9 veckor


Tinja 1 år


Tinja 2 år


Jag å Tottisen


Goa Tinja, går med på allt! =)


Nännas knähund!


Vackraste vackra...


Tinja på utställning =)


Tinja kör Jetski... bakåfram =)


Tinja e gaaalen i pinnar... =)

Tinja är nästan alltid med mej, på jobbet, i stallet, när jag rider, nu, det känns alltid så tomt när gosan inte e me...

Grattis världens bästa kompis, älskar dej!

Bra resultat efter mycket slit!

Det har varit en lång helg med minutschema från tidig morgon till sen kväll. Mesta innehållet av helgen har bestått av pållarna. I söndags var vi iväg på hopptävling i Karlstad. Jag var ovanligt nervös, vet faktist inte varför... de va längesen jag var så nervös faktist... =) men tävlingsmänniska som jag är så tror jag att jag får prestationsångest ganska lätt... jag vill så gääärna så de kan bli lite föör mycke ibland... =) Jag tävlar i allt, mitt liv består bara av massa olika tävlingar tror jag... kan faktist bli lite jobbigt... hmm.. jaja, i första klassen var vi felfria och fick till en ganska bra tid i omhoppningen, slutade som 6:a av 30. De va gött att bli placerad! Är inte mäkta imponerad av min ridning, kom lite i undertempo och... ja, kändes inte perfekt lixom... (ja, jag är perfektionist... hehe) men som sagt, de e kul å få en rosett med sej hem... hehe. I andra klassen var framridningen helt jättedålig, halkigt och lerigt underlag som resulterade i att både jag och Fillan kände oss jätteosäkra. Väl inne på banan var jag bara såå taggad efter den misslyckade framhoppningen, plus att jag ville få en bättre runda än den första, INTE UNDERTEMPO, var min enda tanke, Rid nu! sa Daniel innan vi gick in, med det menade han just att jag inte skulle hamna i de där jobbiga undertempot... Å red de gjorde jag faktist, Fillan kändes så himla fin, vi kom helt super på vart enda hinder, en bana som kändes lite halvsvår när jag gick den före blev helt plötsligt enkel. Sista linjen bestod av 8:an 7 galoppsprång och sedan 9:a och 9:b, Jag satt och njöt på Fillans rygg, galopperade fram mot sista kombinationen, vi kom lite snabbt in, det blev lite trångt och vi petade ner sista hindret. Synd! Men faktist, fast jag har den vinnarskallen jag har så är jag så himla nöjd! En av våra finaste rundor faktist! Tittade på filmen efter, rundan e perfekt! Bara de dumma petet på sista hindret... jaja. De var tävlingen från helgen de. Nu måste jag gå! jobba, jobba...


Min fina häst, hon ser lite trött ut... hehe



 

Hörs!


Häst, häst, häst

ja, de känns som att det är det mina dagar består av nu... från 7 på morgonen till typ 9 på kvällen... denna helgen planerade jag å Zandra att vi skulle festa ihop för hur många månader sen som helst... men tyvärr verkar de inte bli så... =( för idag har jag träning för Eva med Fillan kl 16.00 å me Marco kl 18.45 dvs att jag är säkert inte hemma försen typ nio. Å då ska hästarna nattas, jag duscha mm å klockan drar väl iväg mot tio, halv elva... På lördag ska jag träna me Marco vid 12.00, sen ska jag rida Fillan hemma, förbereda inför tävlingen med Fillan i karlstad som är på söndag. På kvällen bär det iväg till G (www.krissil.blogg.se) på födelsedagskalajs! Grattis gumms! G:s kalas går inte att missa, det hör till sommarens traditioner sedan hundra år typ.. hehe, nej, men nästan... =)
Så, Zandra, flåt! Får så dåligt samvete... men jag tror du förstår, vi e rätt så lika jag å du gumman! Ska nästan bli kul att börja skolan, så jag får träffa dej mer igen... har lixom blivit bror min som stulit min tid me dej lite... dumma bror! =P hehe, nädå.


Min min e ju bara såå fin! ;) skål på dej Z!



Efter regn kommer solsken!?

Olssons brygga/räkfrossa

Gött me räkor! Har precis kommit hem från bryggan, varit där me daniel, bror å Zandra. Bror å Zandra, tack för sällskapet, älskar att umgås med er! Å Daniel, lav jo! =) Åh, de va faktiskt riktigt gött att komma bort å bara njuta av räkor å vitt vin! Denna sommaren har typ bara bestått av häst, häst, häst, visst, jag tycker de e sååå kul! men kan va gött me liite omväxling... hehe... träffa Maya där åxå, lääängesen jag såg henne! Sen träffa jag bimbogumms åxå, så go hon... å rolig!! hehe =) vill leka nån da!! nix... nu ska jag gå å kolla om de finns nå godis kvar i godisskålen... gött me godis... får inte äta godis... så sej inte nått till nån då... hmmm. ja.. äh...

Nattis

Duktig skrutt!

Idag har jag varit inne på ARK och ridit Ella. Galopperat å allt =) hon e så duktig hon, min lilla skruttis. Tog ca 30 min att lasta henne hemma, men när vi skulle hem tog de högst 5 min... framsteg! ;) Hon ville nog hem till polarna i hagen. Så roligt att se Ella när vi var tillbaka hemma, det verkligen syns att hon e sååå stolt =) Ella, typ 3 dm lägre än Marco, försöker verkligen "titta ner" på Fillan å Marco och sejer: Jo då, vissa har ju vart inne i stan å tränat, galopperat hörrni, de ni, slå de om ni kan! (hehe... Bimbo... du fattar! =P) Nu ska jag städa lite, sen blir det ytterligare in tur in till ARK, då med dom stora pållarna.. =)



Jag var i lilla ridhuset, då har hon ju iaf inte lika stor yta att slänga av mej på... =P



Lilla söta Aquarell


Ha de gött!

halloo!

Ja, jag får väl ta å skriva någrarader kanske... e så lat, orkar bara kika på andras bloggar, orkar inte skriva själv.. =) Ska snart ut å ta en ridtur (skräll!?) Tror jag börjar me Marco... sen får jag ta en tur på Fillan åxå... Ella får vila idag.. den busen slängde av mej igår... skithäst! =P hehe, nej då... så gooo så... hmm.. Idag har jag hjälpt mamma å putsat fönster, sen hjälpte hon mej att fylla vedskjulet med ved. Roligare att hjälpas åt! =)


Va fin han e, Marco.


Var med Sanna till Hammarö, jag var sen med min anmälan, så fick inte vara med själv =(

Sanna å Cordy, stiliga! =)


Hoppla


Elin i 1,30.


Framhoppningsbanan, VILL HA! =)


Tinja hoppar från bryggan =)


Bello åxå =)


Tinjas bästis, Simba =)

Nix, måste sticka!


Puss

RSS 2.0